Història

El grup de Teatre La Palangana el vam fundar un grup de joves el juliol de l’any 2004 al barri de la Serra de Sanferm de Vic.

Tot i que el barri ja comptava amb una arrelada tradició teatral, un grup d’amics vam decidir tirar endavant un projecte sense cap altre objectiu que passar-nos-ho bé. Des de bon principi, amb la colla formada per gent de dins i fora del veïnat, vam començar a representar obres a la festa major de la Serra. I de mica en mica, ens vam anar animant i vam acordar representar els tradicionals Pastorets de Folch i Torres.

A poc a poc vam adquirir un caràcter propi i, amb sis anys a l’esquena, ens hem anat consolidant fins a esdevenir entitat. Al llarg d’aquests anys, els de Teatre la Palangana hem realitzat una  tasca de divulgació del teatre català de principis del segle XX, ja sigui a partir d’obres consagrades –com Terra Baixa, de Guimerà, o L’Hèroe, de Rusiñol– o bé d’altres d’autors més desconeguts –com Corominas i Camps o bé Martí Giol.

En els últims anys, però, hem fet incursions al teatre universal amb obres com La importància d’ésser Frank, de Wilde, La Disputa, de Marivaux, i Roberto Zucco, de Koltès.

Doncs bé, això és Teatre la Palangana. Sovint molta gent ens ha preguntat pel nom, fins i tot hi ha qui ha arribat a pensar que no respon absolutament a res. Des d’aquí volem fer constar que “Palangana” és com s’anomenava a la deessa Pal·les Atenea en el grec Àtic, i és clar, ens consagrem a la deessa protectora de les arts i la saviesa.

Agraïments eterns: Josep Maria Miró, Roser Santanach, Bernat Ricard, Josep Paré, Ignasi Roviró, Manel Cordeiro, Josep Maria Erra, Josep Maria Brugera, Isaac Peraire, Vicjove, Costa Llibreter, Joan Parera, Toni Font, Lluís Badosa, Ventall Teatre, Espai de Teatre i Cinema (ETC) de Vic, Ajuntament de Vic, Associació de Veïns de la Serra de Sanferm, Centre Cívic de la Serra de Sanferm.

Els comentaris estan tancats.